Stabiliteitstraining

Stabiliteit is buitengewoon belangrijk voor functioneren en zelfstandigheid.

Beweging is belangrijk, maar zelfvertrouwen in beweging is nog belangrijker. Langzaam kun je dit ontwikkelen, via een aangepast programma. Onderzoeken in de basis en die basis uitbreiden met bewegingen die meer uitdagend zijn.
Volledig aangepast aan de persoonlijke wens, noodzaak en psychische en fysieke mogelijkheden.

Het evenwicht is belangrijk om adequaat op onverwachte situaties te reageren en daarbij de motorische respons in te schakelen. Bijvoorbeeld op straat waar je je stoot tegen een scheve trottoirtegel en vervolgens dreigt te vallen. Door het trainen van je motoriek door oefeningen vergroot je de balans en stabiliteit, maar vooral je fysieke reactie. Hierdoor kun je jezelf opvangen.

Breuken in heup, armen of schouders zijn vaak het resultaat van onverwachte situaties die te maken hebben met die stabiliteit. Dit heeft direct invloed op gezondheid en zelfstandigheid. In extreme situaties kan een valpartij zelfs een dodelijke afloop hebben.
Het menselijke lichaam heeft gelukkig een sterk vermogen om zich aan te passen op belasting en dit betekend dat er snel verschil in stabiliteit te merken is.

Tarieven

10 x 20 minuten per keer € 10.
Boek je lessen in het Lesrooster.
Contact via de mail coach@vitali-tijd.nl

Advies:
Minimaal 10 x de stabiliteitstraining, dit om het lichaam de kans te geven zijn zelf herstellend vermogen aan te spreken.
Het lichaam heeft minimaal 3 maand nodig om de aanhechtingen, pezen, botten en het zenuwstelsel te versterken.
Dit heeft ook invloed op de bloedvaten en de vergroting van de haarvaten.